Farge-og maletips hos Jernia!

Foto: Kristin Lindhjem, studiolindhjem.no

Duse, harmoniske farger som skaper balanse og harmoni preger fargetrendene for 2019. Det nye fargekartet til Jotun heter «Identity» og viser at det er rolige, varme jordfarger i røde, gule og grønne toner som preger fargetrendene nå. Disse fargene gir en følelse av stillhet, ro og refleksjon. Vi setter mer pris på det naturlige og det er her disse fargene kommer til sin rett.

I stedet for kontrast-vegger som preget 2016-2017, ser vi mer av ton- i- ton hvor én vegg for eksempel er i en mørkere tone. Dette utvider rommet og vil gi en økt romfølelse samtidig som det gir et personlig preg.

Hos Jernia får du ikke bare kjøpt maling, men du kan også booke din egen farge-rådgiver, enten ved å komme inn i butikken eller på befaring hjemme. De kan tipse om alt fra sammensetningen av farger til hvilket utstyr og teknikker som kan hjelpe deg til å få utført jobben.

Her er noen tips til å male hjemme:

  1. Mål opp størrelsen på rommet som skal males. Takhøyde, antall vinduer/dører og ca kvm på rommet tar deg langt.
  2. Bruk riktig utstyr.
  3. Bruk en liten pensel på kanting, men husk å rulle over med en gang for et jevnt resultat.
  4. Bruk forlengerskaft. Da går jobben mye raskere!
  5. Vask alltid det som skal males før du begynner.

 

Velkommen til Jernia!

Andre artikler som kan interessere deg