UV-guide fra Polarn O.Pyret!

Flere og flere tar i bruk UV-klær til sine barn på sommeren. Dette er lurt da barn under 1 år ikke skal utsettes for mye sollys, og også barn over 1 år har sensitiv hud. I Skandinavia har vi forskjellig tykkelse på ozonlaget. Det vil si at det kan variere fra dag til dag hvor sterk solen er. Solen er alltid sterkest midt på dagen, så mellom 11-15 bør man være mest forsiktig.

Hvordan beskytter man seg mot solen?

Den beste beskyttelsen er klær, hatt og solbriller. Så kan man bruke solbeskyttelse der hvor klærne ikke dekker. Det er nyttig å vite at ulike typer klær har ulik grad av beskyttelse – her er det fire ting å være oppmerksom på:

Tett. Jo tettere stoffet er, desto bedre beskytter det mot solen. Ofte er kraftigere stoffer tettere enn tynnere stoffer. UV-plaggene til Polarn O. Pyret er fremstilt av et meget tett materiale med UPF 50, som gir  minst 97,5 prosent beskyttelse mot UV-stråling!

Størrelse. Løstsittende klær beskytter bedre enn tettsittende. UV-plagg skal imidlertid ikke slenge rundt kroppen.

Farge. Mørkere klær beskytter bedre enn lyse. Alle UV-plaggene våre har imidlertid UPF 50, uansett farge!

Tørt. Tørre klær beskytter bedre, så skift gjerne etter badet.

Solhatt 199,-

Produktene som Polarn O. Pyret anbefaler:

PO.Ps UV drakt/sett– God beskyttelse! De skal sitte ganske stramt, men behagelig, når de er tørre. UV-plagg tøyer seg ofte litt når de blir våte.

PO.Ps UV Caps/Solhatt–  hode, nakke og skuldrer er mest utsatt for sol. Da er UV-capsen/hatten god å ha!

PO.Ps UV Solbriller– barns øyne er ekstra følsomme for UV. Disse solbrillene stenger ute sterkt lys og har faktisk både 100 % UV-beskyttelse og polariserte glass. Polariserte glass fjerner forstyrrende reflekser, for eksempel fra vannflaten – noe som også gir økt sikkerhet!

Langermet – luftige klær med lange ermer og ben er deilig utenfor stranden.

Uv-drakt 449,-Solbriller med UV-beskyttelse 279,-

UV-badetrøye 299,-

UV-badeshorts 199,-

 

Hvordan vasker man UV-plagg?

Det er enkelt å vedlikeholde UV-plaggene på riktig måte så de bevarer sin gode solbeskyttelse lenge. Det du bør tenke på, er å skylle plaggene grundig i kaldt vann etter at dere er ferdige med å bade. Og tørke dem i skyggen, ikke i solen eller i tørketrommel. Trenger plaggene en vask? Tenk da på følgende:

– Vreng plagget

– Bruk vaskemiddel uten blekemiddel

– Unngå bruk av tøymykner

– Følg vaskeanvisningen på UV-plagget

 

Så er det bare å følge gode råd og nyte sommeren!

Andre artikler som kan interessere deg