Vår = Klar, ferdig , vask!

Så fort termostaten viser rødt istedenfor blått er vi raske med å flytte mer av tilværelsen ut. Hagen blir en naturlig forlengelse av stua.

Ta frem høytrykkspyleren!

Vask terassen: Det aller første du bør gjøre hente er en god kost med skaft. Rydd unna møbler, grill og andre gjenstander som står på terrassen slik at du kommer godt til overalt. Fei over terrassen slik at du får bort løv og bøss. Sjekk værmeldingen og håp på regnvær. Regnvær er nemlig perfekt vaskevær! Regnet hjelper til med å løsne smuss fra overflaten og forhindrer at terrassesåpe tørker i treverket. Sørg for at du bruker riktig såpe for den årlige terrassevasken. Bruk en såpe som er sterk nok til å fjerne sopp og alger, men skånsom nok til å bevare terrassebeisen. Også når du skal vaske husveggen er ikke en solskinnsdag å foretrekke. Vent med vasken til et tidspunkt huset ligger i skygge, eller aller helst til en overskyet dag. Prosessen for vask av husvegg er lik som for terrasse. Påfør rengjøringsmiddel/såpe, la det virke og gå over med børste på lavt trykk. Skyll av såperester til slutt og nyt din nye, rene husvegg.

Vask bilen: Generelt bør du velge deg et skyggefullt sted når du skal vaske bilen. Sollys og oppvarmet panel tørker ut såpen og lage skjolder. Vi anbefaler også at du ikke blir utålmodig og går i gang med å vaske hele bilen på én gang, men tar for deg del for del. Aller først bør du skylle av den verste møkka, støv, salt og gjørme med rent vann. Ta en runde på hele bilen, felger og hjulbuer. Anbefalt avstand til bilen er ca 20 cm.

 

I motsetning av hva mange tror, er høytrykkspyleren mer miljøvennlig enn en hageslange. Det høye trykket flytter mer møkk slik at du bruker mindre vann. Du kan tenke på høytrykkspyleren som en utendørs sparedusj

 

Hovedrengjøring – enkelt med riktig utstyr

Med det rette utstyret blir til og med hovedrengjøringen enklere. Har du ingen tepperenser, dampvasker eller vindusvasker? Bruk Utleie hos Clas! Med en Kärcher vindusvasker blir både vinduer, dusjvegger og vitrineskap skinnende rene. Vindusvaskeren passer også perfekt til fliser og speil.
Med en dampvasker fjerner du skitt, fett og bakterier på en effektiv og skånsom måte, kun ved hjelp av varm damp. Bruk dampvaskeren til å gjøre skikkelig rent på bad og kjøkken, eller til å vaske gulvet.
Bruk en tekstil- og tepperenser for å gi nytt liv til tepper, sofaer, senger, bilseter eller andre tekstiler. Den fjerner både fett, skitt og lukt. Tørk over gulvene med en floor cleaner som suger opp skitt og tørker gulvet i samme operasjon. Også effektivt i kroker og under møbler.

Andre artikler som kan interessere deg