Princess- vinner av Svanemerkets hederspris!

Princess har et stort fokus på etiske og miljøbevisste retningslinjer og i 2017 mottok de Svanemerkets hederspris! Hedersprisen går til personer og bedrifter som målrettet jobber for å bedre miljøfokuset i sin bransje, og bane vei for å få andre til å gjøre det samme.

De har i tillegg til dette en rekke andre miljømerkinger på sine produkter som: Fairtrade, Better Cotton Initiative(BCI), Oeko- Tex, økologisk bomull og miljøfyrtårn. Selv om Princess har en god del miljøvennlige produkt allerede, har de som mål at innen 2021 skal 50% av alle tekstilprodukter være bærekraftige.

  Svanemerket er en tredjeparts miljøsertifisering. De stiller høye krav til blant annet biologisk mangfold, klima, kjemikalier og ressursbruk.

 

Fairtrade er en merkeordning som sikrer at råvareproduserende bønder og arbeidere har fått bedre handelsbetingelser og at råvarene er dyrket etter standarder for trygge arbeidsforhold og bærekraftig jordbruk.                 Fairtrade-merket er den mest kjente merkeordningen for sosial og bærekraftig utvikling og har høy kjennskap og tillit hos forbrukere verden over.

 

 Produkter merket med Oeko-Tex (Trygge tekstiler) skal ikke inneholde allergifremkallende fargestoffer eller kreftfremkallende fargestoffer. Merket gir også en garanti for at produktet er testet for innhold av klorerte fenoler, ftalater, organiske tinnforbindelser mm.

 Miljøfyrtårn er en norsk miljøsertifisering. Gjennom et digitalt system får virksomheter konkrete verktøy for å jobbe målrettet med å forbedre sine miljøprestasjoner innen områdene arbeidsmiljø, avfallshåndtering, energibruk, innkjøp og transport. Dette gir virksomheter gode forutsetninger for å bidra til å oppnå flere av FNs bærekraftsmål.

 

 

 

Andre artikler som kan interessere deg