Trygge og bærekraftige leker hos Sprell!

Hos Sprell skal alle lekene være trygge. Med trygge leker, snakker vi om leker som i minimum tilfredsstiller alle norske og europeiske sikkerhetstandarder.

Sprell er dessuten særlig opptatt av hvilke kjemikalier barn kommer i kontakt med. Sengetøy, klær, kremer, såpe, osv., er alle varegrupper som de mener foreldre bør være oppmerksomme på. Men også drikkeflasker i plast og plastemballasje til mat kan inneholde farlige kjemikalier, som kan lekke ut, for eksempel i mikrobølgeovnen eller i fryseren. Dette er ofte produkter som ikke er klassifisert som leker, og som i noen tilfeller ikke er underlagt like strenge grenseverdier for kjemikalier.

Leker i naturmaterialer, for eksempel treleker, eller stoffleker som følger Oeko-tex standardene er gode valg om man ønsker å redusere faren for at barn eksponeres for farlige kjemikalier. Å kjøpe leker fra europeiske produsenter mener de også reduserer faren, i og med at produsentene da er helt avhengige av at lekene følger de europeiske reglene.

Hos Sprell finner du et stort utvalg av treleker, de aller fleste fra europeiske leverandører. Alle treleker er malt med giftfrie, miljøvennlige farger. De er selvfølgelig også testet i forhold til svelgbare smådeler og støy.

Velkommen til Sprell! 

Andre artikler som kan interessere deg